Fokbeleid

Het allerbelangrijkste in ons fokbeleid is het fokken van en met gezonde katten. De dieren waarmee wij fokken zijn altijd getest (via bloed en DNA) op HCM, PKD, PL, en Fip en Felv. Daarnaast testen wij ook op SMA en Pkdef.

De gezondheid van onze dieren is voor ons veel belangrijker dan een hoge showkwaliteit. Ook het karakter van een kat is belangrijk.  Daarom gaan we erg selectief te werk als we een nieuwe poes aanschaffen of een dekkater uitzoeken voor een paring.  We zoeken daarom zoveel mogelijk, ongerelateerde dieren zodat het inteelt percentage relatief laag blijft, wat bijdraagt aan een uiteindelijk betere gezondheid en weerstand. Een nauwgezet onderzoek van de stamboom en het via de fokker achterhalen van zoveel mogelijk informatie over de gezondheid en geaardheid van de voorouders hoort daar natuurlijk bijv. naast de gezondheid, kijken we natuurlijk ook naar type, profiel, oor plaatsing en de algehele look van de kat.

De kittens die bij ons worden grootgebracht worden gewoon in huis opgevoed tussen de andere katten en zijn bekend met de dagelijkse huishoudelijke activiteiten. We zorgen dat de kittens tijdens het opgroeien veel verschillende mensen en vooral ook (kleine) kinderen ontmoeten, zodat ze opgroeien tot evenwichtige sociale dieren. Om zowel de kittens als de oudere dieren 100% aandacht te kunnen geven fokken wij niet meer dan 1 nest per jaar.

Verkoopbeleid

Wij verkopen een door ons gefokt kitten in principe alleen aan mensen die oprecht in het kitten en het ras Maine Coon geïnteresseerd zijn en die bereid zijn het hele leven van de kat voor hem/haar klaar te staan. We zien graag dat er minimaal één andere kat in hetzelfde huis woont, want iedere kat heeft recht op minstens 1 speelkameraadje. Voordat wij een kitten aan een nieuwe eigenaar toevertrouwen ontmoeten we hem/haar graag eerst bij ons thuis om nader kennis te maken.                                                               Wij werken met een koopovereenkomst die is gebaseerd op de standaard zoals die is opgesteld door de NKFV.  Kittens mogen verhuizen als ze 13 weken oud zijn. We brengen ze zelf naar hun nieuwe thuis en ze zijn dan 2 keer ingeënt, ontwormd en gechipt. 

De prijs van een kitten waarmee niet gefokt gaat worden bedraagt € 650,-- .  Een kitten waarmee gefokt gaat worden kost € 1.000,--. Deze hogere prijs vragen wij om zo veel mogelijk te voorkomen dat er willekeurig gefokt wordt met onze katten en er risico’s ontstaan voor het ras Maine Coon. We gaan ervan uit dat iemand die bewust wil fokken bereid is die hogere prijs te betalen.